FAQ

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår uthyrningstjänst. Vi förstår att det kan finnas många frågor och funderingar när det gäller hyrning av fordon, och vår FAQ är utformad för att ge dig svar på de vanligaste frågorna.

Här hittar du information om allt från ålderskrav och betalningsalternativ till hur du hanterar eventuella skador eller trafikböter under hyrestiden.

Vi strävar alltid efter att erbjuda högkvalitativa och flexibla uthyrningstjänster, och vår FAQ är en del av vår satsning på att ge våra kunder den bästa möjliga upplevelsen.

Här hittar du information om allt från ålderskrav och betalningsalternativ till hur du hanterar eventuella skador eller trafikböter under hyrestiden.

Vi strävar alltid efter att erbjuda högkvalitativa och flexibla uthyrningstjänster, och vår FAQ är en del av vår satsning på att ge våra kunder den bästa möjliga upplevelsen.

Om du inte hittar svaren på dina frågor, tveka inte att kontakta oss direkt.
Vårt kunniga och engagerade kundtjänstteam finns alltid till hands för att hjälpa till med eventuella frågor eller problem du kan ha.

Vi är stolta över att erbjuda kundservice i världsklass och ser fram emot att höra från dig.


Hur gammal måste man vara för att hyra ett fordon från Rent Carpoint?

För att hyra ett fordon från Rent Carpoint måste du vara minst 18 år och ha ett giltigt körkort som varit i bruk i minst ett år.

Vilka betalningsalternativ accepterar ni?

Vi accepterar betalningar med de flesta kreditkort, inklusive Visa, Mastercard och American Express. Vi accepterar också banköverföringar och Swish.

Behöver jag lämna en deposition när jag hyr ett fordon?

Ja, vi kräver en deposition som säkerhet för eventuella skador eller överträdelser av avtalet. Depositionen återbetalas när fordonet återlämnas i samma skick som vid uthyrning.

Vad händer om jag åker över hastighetsgränsen eller begår andra trafikbrott under hyrestiden?

Hyrestagaren är ansvarig för alla böter och avgifter som uppstår under hyrestiden. Om en böter eller avgift inte betalas, kan det leda till ytterligare avgifter och eventuellt rättsliga åtgärder.

Kan jag hyra ett fordon för en dag?

Ja, vi erbjuder flexibla hyresalternativ, inklusive korttidsuthyrning på en dag eller längre perioder.

Kan jag hyra ett fordon för en längre period?

Ja, vi erbjuder också långtidsuthyrning för perioder upp till flera månader.

Vilka fordonstyper hyr ni ut?

Vi hyr ut ett brett utbud av fordon, inklusive bilar, minibussar, husbilar, vattenskotrar, fyrhjulingar och UTV:er. Kontakta oss för mer information om tillgängliga fordon.

Behöver jag själv tanka fordonet vid återlämning?

Ja, hyrestagaren ansvarar för att tanka fordonet vid återlämning till samma nivå som vid uthyrning. Om fordonet återlämnas med mindre bränsle än vid uthyrning kan det leda till ytterligare avgifter.

Vad händer om jag skadar fordonet under hyrestiden?

Hyrestagaren ansvarar för alla skador som uppstår under hyrestiden, utöver normalt slitage. Om skadan inte täcks av försäkringen, kommer hyrestagaren att debiteras för kostnaderna för reparationen.

Om du har varit inblandad i en olycka eller om fordonet har skadats på något annat sätt under hyresperioden, är det viktigt att du meddelar oss så snart som möjligt. För att anmäla en skada kan du antingen ringa vår kundtjänst eller skicka ett meddelande via e-post eller SMS.

När du rapporterar en skada, kommer vi att be om detaljerad information om vad som har hänt och vilken typ av skada som har uppstått. Vi kan också behöva att du lämnar in en polisanmälan, beroende på skadans omfattning och typ.

Vårt team av professionella tekniker kommer att inspektera fordonet för att fastställa skadans omfattning och omfattningen av reparationer som behöver göras. Om skadan kräver att fordonet ska lämnas in för reparation, kommer vi att se till att detta görs så snart som möjligt. Vi kommer också att hålla dig uppdaterad om statusen för reparationerna och när fordonet är redo att hämtas igen.

Vid återlämning av fordonet, kommer vi att inspektera fordonet igen för att säkerställa att eventuella reparationer har utförts på ett tillfredsställande sätt. Om eventuella skador upptäcks vid inspektionen, som inte har rapporterats tidigare, kan du anses ansvarig för dessa skador.

Vi uppmanar dig att vara försiktig när du använder våra fordon och att alltid följa trafikregler och lagar. Om du är inblandad i en olycka, se till att du stannar på platsen och rapporterar olyckan till rätt myndigheter.

Tack för att du väljer Rent Carpoint som din hyrbilsleverantör. Vi finns här för att hjälpa dig vid eventuella skador eller andra problem som kan uppstå under din hyresperiod.

Kan jag lämna tillbaka fordonet tidigare än avtalad tid?

Ja, men du kommer fortfarande att debiteras för hela hyresperioden som angivits i avtalet.